Nyheter

 • Twixmas Jönköping 2022

  Kom och var med på mysig tävling i Jönköpings Kulturhus i mellandagarna!

  Roliga grenar, gratis boende, billig anmälningsavgift, kan ju knappt bli bättre! 🎅🎆

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/TwixmasJonkoping2022

 • Kalmar Cubing 2023

  SveKub siktar på att sprida ut tävlingarna i större delar av Sverige under 2023. Därför passar det utmärkt att nu kunna publicera den första tävlingen någonsin i Kalmar! Det blir en härlig tvådagarstävling med populära grenar, där alla som längtat efter tävlingar i södra Sverige nu får en utmärkt chans.

  För övrigt har SveKub synnerligen storslagna planer för just året 2023. Vi kan inte avslöja något riktigt än, men inom någon månad borde mycket av detta kunna få se dagens ljus…

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/KalmarCubing2023

 • Vardagscubing II – Flen 2023

  Vi lägger upp ytterligare två nya tävlingar i början av 2023! Dessa blir två twin (series)-tävlingar, där det bara går att anmäla sig till och tävla på maximalt en av dem. Båda hålls fredag eftermiddag den 3:e februari, och har speciella upplägg.

  Del A riktar sig främst till elever och lärare på Ålidenskolan, som uppföljning till en temadag om speedcubing och minnestekniker där. Del A är gratis att delta på, men har bara grenarna 2×2 och 3×3.

  Del B hålls direkt efter del A samma kväll, och har alla grenar, med samma koncept som den numera fullsatta Vardagscubing I – Uppsala. Varmt välkomna!

 • Vi söker nya WCA-Delegater till Sverige!

  Länk till formulär (ansökan stänger 20:e november): https://forms.gle/boeZfJvPFkZoqkkbA

  Vi vill först och främst tacka alla som kom till årets SM som gick av stapeln förra helgen. Det blev en lyckad tävling med många glada ansikten, nya deltagare, proffs, fina resultat och härlig gemenskap. Ett extra stort grattis till Linus Thyberg, som sänkte sitt PB-snitt både i semifinal och final för att säkra hans första SM-guld i 3×3.

  Som ni alla säkert märker så växer Speedcubing i Sverige fort just nu. Fler än någonsin vill arrangera tävlingar, och det i olika delar av landet, vilket är jättekul! Dessutom blir dessa tävlingar större och större i takt med att efterfrågan ökar. Vi tre som är WCA-Delegater i Sverige i dagsläget (Anders, Daniel och Viktor) känner inte längre att vi varken hinner med att hjälpa alla som vill arrangera, eller att vi tillsammans orkar och räcker till på de allra största tävlingarna med uppemot 200 deltagare.

  Därför är det nu dags att rekrytera en eller flera nya WCA-Delegater till Sverige! En ny Delegat börjar sin resa som Trainee-Delegat, för att tränas upp av oss med målet att i framtiden bli Junior-Delegat och slutligen fullständig Delegat. Det finns ett antal meriterande egenskaper som vi önskar hos sökande, men var för den skull inte rädd att söka om du inte känner att du uppfyller exakt alla krav, utan vi kan lära dig det mesta du behöver veta.

  Är du mer intresserad av vad rollen som Trainee-Delegat eller WCA-Delegat innebär så kan du läsa mer i själva formuläret här: https://forms.gle/boeZfJvPFkZoqkkbA. Här listas även de egenskaper vi önskar hos sökande. Har du frågor kan du antingen ställa dem i kommentarerna nedan, eller privat till någon av de svenska Delegaterna. 

  Varmt välkommen med din ansökan!

  //Anders Berggren, Daniel Wallin och Viktor Zenk, WCA-Delegater i Sverige

 • Top 75 Percent Proceed in Sala 2022

  Varmt välkommen till denna tvådagarstävling som hålls sista helgen innan jul, där topp 75% alltid går vidare till nästa runda!
  Gratis deltagarboende, och vi ser finalen i fotbolls-VM i lokalen när tävlingen är slut på söndagen.

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/Top75PercentinSala2022

 • Nyköping Winter Cubing 2023

  Det är många som vill tävla i Speedcubing just nu, och flera av tävlingarna fylls upp mer och snabbare än vad vi hade förväntat oss.

  Det betyder att det är dags att publicera nya tävlingar! Denna går av stapeln 7-8:e januari i Nyköping, och är perfekt för er som vill ha något att göra i slutet av jullovet. Massor av grenar, billig anmälningsavgift och gratis boende – varmt välkomna!

  (P.S. Ytterligare 5 tävlingar har kommit långt i planeringsstadiet, och borde kunna annonseras inom kort :O )

 • Vardagscubing I – Uppsala 2022

  Vardagscubing I – Uppsala 2022 är annonserad! Detta är ett nytt test i Sverige av ett format som hade premiär i Danmark under 2022: tävling på vardagar. Denna håller på från 17:10-21:15 på en måndag. https://www.worldcubeassociation.org/competitions/VardagscubingIUppsala2022

  Alla grenar?! Ja, alla deltagare får 20 minuter (i total lösningstid, kumulativt) på sig att göra lösningar i de grenar de själva vill. Det går alltså att anmäla sig i 15 grenar och blanda hejvilt i vilka du vill tävla i (dock går det inte att kombinera med Multi-Blind / FMC, dessa kan man bara tävla i separat).

  Du kan också arrangera en sån här tävling! Den kan arrangeras i nästan vilken matsal, samlingslokal eller klubbstuga som helst, är en mindre tävling (som är mindre arbets- och tidskrävande) samt ändå ger chans att tävla i de grenar man vill.

  Vill du också arrangera en tävling? Mer information om hur du går tillväga, vad vi kan hjälpa till med samt hur du kontaktar oss finns här: https://svekub.se/arrangera/

  0

  People reached

  0

  Engagements

  Distribution score

  Boost post

  Like

  Comment

  Share

 • Uppdatering om (FMC)-SM samt SM 2022

  En snabb uppdatering gällande årets (FMC)-SM samt stora SM. Det finns fortfarande gott om plats i lokalerna i Göteborg och Jönköping, men den i Stockholm fyllde ganska snabbt de 15 platser som fanns till förfogande. Därför har vi nu utökat till 20 platser, vilket innebär att ytterligare 5 personer får chans att tävla där.

  Dessutom kan vi nämna att årets stora SM den 28-30:e oktober i Stockholmsförorten Haninge i skrivande stund har 159 anmälda deltagare. Tävlingen är alltså på god väg att slå Warm Up Stockholms 187 deltagare och bli den största kubtävlingen i Sverige någonsin, en tävling ni helt enkelt inte vill missa! Anmälan till båda sker genom länkarna nedan:

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/SwedishChampionship2022

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/SwedishFMCChampionship2022

 • Frösö Cubing 2022

  Ännu en kubtävling annonserad, och denna gång den andra i Norrland bara i år! Denna tävling går i Storsjöodjurets spår upp till Frösön, precis utanför centrala Östersund.

  Det går utmärkt att ta nattåget tur och retur till Östersund från både Göteborg och Stockholm. Alternativt kan du flyga till Åre Östersunds flygplats, som ligger på gångavstånd från lokalen. Väl på plats tävlas det i så gott som alla grenar, och det finns möjlighet att sova på golvet i lokalen.

  Ses vi där?

 • Malmö Cube Contest 2022

  Det regnar svenska kubtävlingar just nu! Denna endagstävling i december blir faktiskt den första kubtävlingen någonsin i Malmö. Kanske är det din första chans på länge att få tävla i en stad närmare där du själv bor?

  Anmälan öppnar nu på fredag, och med tanke på det begränsade antalet platser är du starkt rekommenderad att vara redo exakt 20:00 om du vill säkra din plats.

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/MalmoCubeContest2022

 • Swedish Championship 2022

  Äntligen har vi besked om årets SM! 💪🏆
  Det blir under första helgen på höstlovet (med lite tjuvstart fredag kväll), i Haninge i Stockholm. Det är samma lokal som Warm Up Stockholm var i.

  SM brukar vara årets största tävling, då väldigt många kubare från hela landet samlas, och vi utser Svenska Mästare i alla grenar (notera dock att SM i Fewest Moves hålls under en separat tävling söndagen efter).

  Anmälan öppnar redan på onsdag!

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/SwedishChampionship2022

 • Swedish FMC Championship 2022

  Här kommer en liten teaser inför årets kub-SM! Grenen 3×3 FMC får av tidsskäl inte plats på årets stora SM, så därför kommer grenen hållas samtidigt, med samma blandningar, i tre svenska städer, för att kröna en Svensk Mästare. Mer info genom länken nedan.

  • Men stora SM då? När annonseras den tävlingen?

  Bara att hålla utkik i SveKubs sociala medier den närmsta tiden…

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/SwedishFMCChampionship2022

 • Kubsala Winter 2023

  I januari blir det stor tävling i Uppsala igen!
  2,5 dagar, 15 grenar, gratis boende, plats för 200 deltagare. En maxad tävling helt enkelt!

  Och du, det kommer såklart några tävlingar till under hösten också. Bland annat börjar SM-planerna ta form, så info om det kommer förhoppningsvis inom kort 😃

  https://www.worldcubeassociation.org/competitions/KubsalaWinter2023

 • Herrljunga Open 2022

  Välkomna tillbaka till Herrljunga för en trevlig tävling med populära grenar.

  Herrljunga ligger rakt på stambanan, så mycket smidigt att ta sig till inte minst för Stockholmare och Göteborgare.
  Dessutom gratis boende i lokalen, kan ju knappt bli bättre!

 • Södertälje Autumn 2022

  Endagstävling i Södertälje med populära grenar!

  Missa inte att anmäla er i övermorgon, platserna går förmodligen åt fort!

 • Fyris Side ’n Blind 2022

  En endagstävling i Uppsala med de mindre populära grenarna, välkomna! 😃

  Anmälan öppnar på måndag

 • Gbg Summer Cubing 2022

  Första helgen i September blir det tävling i Göteborg med 11 populära grenar!

  Anmälan öppnar om en vecka, missa inte detta!

 • Svenska cubing-hoodies!

  Nu lanserar vi hoodies i Sveriges färger, som passar perfekt att ha på kubtävlingar! 🎉😃
  Du får dessutom ditt namn tryckt på bröstet.


  Beställning av tröjor är nu öppen, och kommer vara det till och med den 12:e juni.
  Efter det kommer tröjorna tryckas, och delas ut på kommande tävlingar, med start på Warm Up Stockholm i juli, så vi kan ha riktigt snygga landslagskläder till EM i Köpenhamn.


  Beställ din tröja genom det här formuläret: https://forms.gle/89DkagePvB8d6fedA


  Och nästan bäst av allt: Tröjorna kostar bara 150 kr för vuxenmodeller, och 100 kr för barnmodeller! Detta tack vare ett projektbidrag från Sverok.
  Betalning görs via Swish, se instruktioner i slutet av formuläret.
  Nu behöver vi inte längre vara avundsjuka på danskarnas röda hoodies 😄

 • Hive Blind 2022

  Blind-tävling mitt i centrala Stockholm!

  Ett perfekt tillfälle för den som vill klara kvalgränser till EM, eller bara gillar blind-grenar i allmänhet 😀

  Anmälan öppnar på tisdag!

 • EM 2022 i Köpenhamn

  EM nästan på hemmaplan!

  Äntligen ligger EM i Köpenhamn uppe på WCA, ni hittar all information där och på tävlingens hemsida https://wca2022.eu/

  Självklart hoppas vi att många svenskar tar sig dit, anmälan öppnar om en dryg vecka.

sv_SESwedish